top of page

Technotip, Vaude topschoenen

Updated: Jun 19, 2019

Dit zijn hele goede schoenen. Sterker nog, dit zijn hele goede fietsschoenen als je van plan bent om met een stel tassen met dito extra kilo's, de bergen en de vlaktes te bedwingen.

En dat is best wel een prestatie van Vaude.

Ga maar na: een fietsschoen heeft bij voorkeur een harde zool. Een schoen waarop je moet lopen heeft een beetje beweging nodig. En om dit allemaal in een ultieme fiets-loop-schoen te proppen is een pluim waard.

Christien van Vaude bood ons de mogelijkheid om deze schoenen eens lekker aan de tand te voelen. Lisette een zwarte en ik een groene. Net voldoende verschil om niet als een setje door het leven te gaan.

En aan de tand voelen doen we nu vol overgave. Kameroen heeft wegen met asfalt, wegen met rotsen, wegen met mul zand en alle combinaties daartussen. Kilometers stampen over het asfalt om de volgende dag met de fiets met tassen op de rug een steile zandhelling op te lopen.

Wij fietsen met SPD. Dat maakt het altijd lastig om die metalen plaatjes goed weg te werken onder de schoen. En natuurlijk voel je de SPD plaatjes wanneer je precies op een rots stapt. Maar afgezien daarvan lopen de schoenen echt verschrikkelijk goed. Daar zou ik zo een fikse wandeling mee durven maken. Een fikse fietstocht zeker ook. De schoenen geven geen krimp als we de 16 procent op stiefelen op de flanken van Mount Kameroen.

Kortom: topper. Deze schoenen gaan we compleet gebruiken.

Sorry Christien, ze worden een beetje vies.96 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page