top of page

TechnoTip, Outwell Roswell 5ATC

Updated: Mar 2, 2021

Nee, dit is geen tent om op je fietsje mee te nemen.

Dit is alles behalve lichtgewicht. Geen 1,5 kilo slaap comfort 34 kilo zware dame waarin het heel goed toeven is.

De Outwell Roswell 5ATC is dan ook niet bedoeld als trekkerstent maar als een thuisbasis. Zie het als een basiskamp.

Wie een aantal jaar geleden tegen ons gezegd zou hebben dat we een bungalowtent zouden aanschaffen zouden we voor gek hebben verklaard. Een bungalowtent was voor mensen die geen zin hadden in avontuur maar vooral drie weken op de camping staan met ‘s avonds de kinderdisco en in de ochtend met de wc rol onder de arm het toilet gebouw bezetten. Zeker geen tent om de wereld te ontdekken.

Maar wat is de wereld veranderd. Zowel het materiaal als ons vooroordeel heeft stappen gemaakt en dat resulteert in best wel een goede combi.


Waarom een grote tent?

Simpel. Voor onze trainingsrondje in de Alpen, onze trailruns in de Vogezen, ons MTB rondjes in Drenthe. Overal waar we een paar dagen staan en waar we de tent als basiskamp opzetten.


Wat waren onze eisen?

We wilden erin kunnen staan en lekker in kunnen zitten. Fijn als je na een lange trainingsrit je om wilt kleden en om daarna onderuit gezakt een biertje te kunnen drinken.

Ook moest er voldoende plek zijn om onze fietsen te stallen. Er moest voldoende ruimte zijn om alle uitrusting kwijt te kunnen.

En de tent moest redelijk snel op te zetten en af te breken zijn.

Kortom: veel comfort, veel ruimte maar ook wendbaar en ‘agile’, zoals dat zo mooi heet.

Oh ja, ook nog te betalen.We kwamen uit op de Outwell Roswell 5ATC. Een 5 persoons tent.

5 personen met z’n tweeën? Yep. Twee personen, twee fietsen en outdoor uitrusting. Kom je al snel op 5 virtuele personen.


Na lang wikken en wegen kozen we voor een opblaastent. Iedereen kent wel die beelden van een koppel die in snikheet Zuid Spanje een bungalowtent opzet waarbij de man al zwetend onder het tentdoek staat in een poging de tentstokken in het juiste gaatje te krijgen. Leuk voor de camping gasten om naar te kijken, minder goed voor de relatie.

Met enige voorbehoud, een opblaastent. En wat een succes! Geen gehannes met stokken die niet in elkaar passen, nummering die niet meer klopt, hoofdbrekens hoe het ook al weer in elkaar zat. Niet van dat alles. Opblazen en klaar.

Niet kapot te krijgen en de hele tent staat in pakweg 15 minuten. Het is dat er meer haringen zijn dan bij ons lichtgewicht variant maar anders scheelt het niet heel veel.

Uitrollen, haringen vastzetten en oppompen. Klaar.

Het tentdoek van de Outwell Roswell 5ATC is gemaakt van 65% katoen en 35% polyester. In eerste instantie hadden we de voorkeur voor 100% katoen. Als je tenslotte toch een zware tent meeneemt dan ook maar het maximale comfort. Een katoenen tent heeft een veel prettiger leefklimaat dan een polyester variant. Maar de katoenen variant was niet te tillen. Veel en veel te zwaar. En deze combi is de perfecte middenweg. Heerlijk comfortabel en ook nog zonder een hernia te krijgen, uit de auto te tillen.

De tent past makkelijk overdwars in de kofferbak van elke auto. Voor de rest van je bagage moet je wel de achterbank gebruiken. Of de achter stoelen plat leggen. Het is geen kleine jongen.

We hebben gekozen om een relatief brede tent te nemen. Zo zit je niet een pijpenlade, hebben de fietsen de ruimte in de tent en heb je in de slaap cabine meer en meer dan voldoende ruimte voor de uitrusting. Slapen doe je in een ruimte van 320cm bij 250cm en leven in 320cm bij 240cm. Genoeg ruimte dus.

Nadeel van deze grote ruimte is wel dat dat het minder snel warm wordt dan in een klein trekkerstentje.Is er dan geen nadeel aan deze tent?

Natuurlijk wel. Als de tent nat is kan de het niet even ten droge hangen in de garage of schuurtje. Niet te doen.

Wij lossen dat op om de tent op de oprit van ons huis in het zonnetje te zetten. Met 4 haringen blijft de tent staan. En zoals gezegd, het is alleen een kwestie van oppompen.


note: we worden niet gesponsord door Outwell. Bovenstaande is niets anders dan onze ervaringen met deze tent. Ter inspiratie

929 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page