top of page

Technotip, Opinel


Nee, je kunt je fiets er niet mee demonteren. Geen staalkabels mee doorsnijden. Geen nagels mee knippen. Geen flesje wijn mee ontkurken. Geen conservenblik te lijf gaan.


Het enige wat de Opinel kan, is snijden. Niet meer en niet minder. En als je op fietsreis bent, doe je dat bijzonder vaak. Frans stokbrood, Thaise ananassen, Maleisische jackfruit, kippen ontleden, visje vellen. Zolang het maar op snijden aankomt, doet de Opinel zijn werk. Simpel en doeltreffend. Al jaren een fenomeen. Kost een tientje. Meer niet. Stuk hout met een stukje metaal. Niets bijzonders. Geen lemet wat nooit onscherp wordt. Dat soort onzin belooft Opinel niet. Gewoon ouderwets slijpen. Met een slijpsteentje. In de zon met een wit biertje en een stukje worst. Kun je ook worst snijden. Lekkere hompen. Zo in je mond en dan wegspoelen met koud vocht. Heerlijk. Ouderwets lekker. Zoals de Opinel.


Valt veel voor te zeggen om een alleskunner in huis te halen, maar dat doen de gebruikers van een Opinel niet. Die koesteren de 10 euro investering, het slijpen. Die hebben door dat goed goed genoeg is. En na elke slijpsessie groeit de liefde voor oud vakmanschap.

72 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Original on Transparent.png
bottom of page