top of page

SON Coaxial Connector System

In je voorwiel zit je dynamo en een meter daarboven je koplamp of je usb aansluiting.

Kortom: er moet een afstand overbrugt worden. En dat kan eigenlijk alleen maar met een kabel.


Het mooiste is natuurlijk een fiets zonder uitwendige kabeltjes voor de electra. Bij Santos gebruiken ze de Santos Voorvork padden. En ook andere merken hebben hiervoor oplossingen bedacht.


Maar bij sommige voorvorken kan dat helaas niet. Daar ben je aangewezen op kabeltjes en klemmetje om de verbinding te maken met je naafdynamo. Onze ervaring is dan niet echt positief. Even snel je voorwiel eruit halen en is een ramp als je vergeet het stekkertje los te maken van je naafdynamo. Regelmatig brak de kabel of was de aansluiting met de klemmetjes op de dynamo niet ok met als resultaat een GPS die niet werd opgeladen. En dat kan best vervelend zijn als je midden in de bush staat.


Daarom zijn we over gestapt op het SON Coaxial Connector Systeem.

Hele mond vol maar kort door de bocht komt het erop neer: lekkere stevige kabel die niet kapot te krijgen is met dito sterke stekker die je zo op je SON naafdynamo aansluit.

Hoe werkt dit?

Op de eerste foto zie je de aansluiting van de SON naafdynamo. Op de tweede foto de stekker de je op de dynamo kunt schuiven. De derde foto is de plug van de kabel en op de vierde foto zie je plug en kabel in elkaar geschoven.

En het eind resultaat is een strakke verbinding tussen dynamo en je koplamp of je USB oplader. Wij rijden hier nu al geruime tijd mee en zijn positief verrast over hoe sterk dit is. Regelmatig vergeten we de plug los te maken van het voorwiel als we het voorwiel eruit halen. Een flinke ruk aan de kabel is dan het gevolg. Je zou verwachten dat dan alles kapot getrokken wordt maar dat is niet het geval. En dat geeft een heerlijke rustig gevoel. Geen zorgen meer over niet werkende contacten.Wil je dit ook?

Dan moet je wel wel flink in de buidel tasten. SON producten zijn niet goedkoop. De SON Coaxial adapter kost 20 euro en voor de kabel ben je nog eens een tientje kwijt. Meer informatie vind je terug op de website van SON.


PS: bovenstaande producten hebben we zelf aangeschaft. We worden niet betaald om deze review te schrijven.


891 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page