top of page

Oeganda, fietsen door een groene vallei

2003

Jaren geleden fietsten we al door dit deel van Afrika maar er was geen enkele kans om dit gebied te geraken. Het centrum van Afrika stond in brand. Hutu's en Tutsi's stonden elkaar naar het leven waarbij naar schatting tussen de half miljoen en een miljoen Tutsi's op brute wijze werden afgeslacht.

Daarnaast beleefde Oeganda in de jaren '90 de Tweede Congo Oorlog waarbij Oeganda delen van het naast gelegen Congo probeerde te bezetten en zo een prominente rol speelde in de stammenstrijd in dit deel van Afrika. En in dat land, in dit gebied fietsen wij in 2003 in een poging iets van dit deel van de wereld te begrijpen.

Nu jaren later hebben we eindelijk een klein verslagje over dit mooie land beschreven, Oude foto's, nog niet digitaal. Vaak onscherp maar dat doet niets af aan de schoonheid van het land en de flexibiliteit van de mensen op het op te bouwen.

'We struinen door de jungle op zoek naar chimpansees. De rijden door kuddes koeien en antilopen en in de verte zien we de eerste wildebeats. De bossen van Oeganda zitten vol wild en is voor veel reizigers een van de voornaamste reden om dit deel van Afrika te bezoeken. We zijn op weg naar Queen Elizabeth Nationaal Park en al fietsend doen we ook nog even de Murchison watervallen aan aan de rivier de Nijl. Olifanten, krokodillen, giraffen, nijlpaarden.'


Lees het hele verslag op Uganda, The green valley of Africa


.

73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page