top of page

Zomer in Oktober


Het was een schitterend weekend. Graadje of 20. Bijna geen wolkje aan de lucht en een fantastisch landschap waar we offroad doorheen kacheltje. Vereniging De Wereldfietser heeft een enthousiaste bikepacking groep die er regelmatig op uit trekt en wij sloten aan.

We konden eigenlijk ook niet anders want de groep kwam praktisch bij ons huis langs.

Barbera, yep die dame die met verbeten gezicht hier voorop rijdt, had met chirurgische principe een tocht uitgezet door Twente en een gedeelte Duitsland. En waar het offroad kon moet het ook gaan. Nu kennen we best wat paadjes hier in de omgeving maar zo leuk om te zien hoe anderen hier een tocht uitzetten. Je fietst heel even door de ogen van iemand anders.

Met losse handen, slingerend, stevig doortrappend en af en toe bakken koffie met taart. Ik bleek wel de enige te zijn die koos voor de Twentse Krentenwegge. De anderen zaten aan uitheemse gebaksoorten. Dat moet de volgende offroad tocht in Twente echt anders. We voelen ons uitgedaagd om zelf een tocht te organiseren met alleen meer pure lokale gerechten. Gaat eraan komen.

En toen was er een flinke klap.

Twee offroad tijgers haakten met hun sturen in elkaar en lagen binnen een seconden op het asfalt. Wat op de onverharde paden niet lukte kreeg het asfalt wel voor elkaar. Flinke smak. Schaafwonden en gekneusde ribben. Gelukkig konden de mannen met voldoende pijnstillers doorrijden. Heel knap want als je de klap zag zou je niet denken dat je weer op de fiets kunt stappen.

Wat zo leuk is om te zien dat iedereen een andere setup heeft gemaakt. Tassen en dragers zijn bij elke fiets verschillend en ook de fietsen lijken totaal niet op elkaar. Iedereen probeert met zo min mogelijk bagage zo goed mogelijke off road Bike te maken en daarbij komt soms best wat creativiteit naar voren, Van kant en klaar gekochte modellen tot zelf gefabriceerde onderdelen. Top.


En toen was het voorbij.

Zoals het et zoveel fietstochten gaat haken mensen af op verschillende punten. Op Aussichsturm Lonsberg slaan we linksaf de heide in. De heuvel af en op naar Ootmarsum.

Dank iedereen voor de gezelligheid!


485 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Original on Transparent.png
bottom of page