top of page

MTB Pinkstertocht

Tweede pinksterdag. Geen meubelboulevard, tuincentra of terrasje voor ons. Met de verf nog onder de nagels van de verbouwing van ons huis, gaan we er heel even vandoor. Niet lang, niet indrukwekkend, geen bergketen wat bedwongen moet worden, geen hitte of kou trotseren. Gewoon een gave, leuke MTB tocht door het heuvellandschap van Twente.

Het stikt hier van de zandpaden. Links, rechts, overal kan je onverhard rijden. We volgen de officiële track van MTB routes, de Vasse route.

De reacties op de website van MTB routes zijn wisselend maar iedereen is het er overeenstemming, het is een schitterende omgeving. En daarmee zijn we het eens.


De een vond de route te technisch, de andere juist niet technisch genoeg. Er zijn flinke (het blijft wel Nederland!) hoogte verschillen en soms moesten we best wel aanzetten om de snelheid erin te houden, Het landschap is heel afwisselen. Heuvels, open boerenland, bossen, weides met grassen. En onderweg hebben we een havik en een kievit gezien, Toch leuk.

Wat hier iedere keer opvalt is dat er heel weinig interactie is tussen wandelaar en fietsen. We zitten elkaar gewoon niet veel in de weg. Hele stukken komen we geen mens tegen en dat zou je niet verwachten op een tweede feestdag,

De route is prima aangelegd. Wel even de track downloaden. We hebben niet alle paaltjes terug kunnen vinden maar eerlijk gezegd denken we dat de meeste fietsers nu wel met een GPS rond rijden.

In het noorden fiets je door het natuurpark Spingendal en Mosbeek. Dat ligt net aan de grens met Duitsland. Spoleralert.....even de grens overgaan is geen straf. Daar is het net zo mooi, zo niet mooier. Dat komt de volgende keer.

En terug in Agelo kan je heerlijk eten bij Max.


348 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page