top of page

Lismarq naar de Fiets en Wandelbeurs

Updated: Feb 27, 2020

Oh wat hebben we er zin in.

De Fiets en Wandelbeurs van 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. de plek voor iedereen die van buitenspelen houdt. Wandelen, fietsen, erop uit.

Jaren hebben we lezingen gegeven en dit jaar pakken we draad weer op. We geven een lezing over onze bikepacking avonturen in Spanje. Eigenlijk zijn het twee lezingen in een voorstelling. En daar tussendoor geven we je ook nog tips over het plannen van een route, uitrusting, overnachten, enz, enz. Fijn als je komt.. Naast de lezing zijn we op vrijdag en zaterdag ook te vinden op de stand van Santos Bikes op de beursvloer.


Catalonië en Baskenland, bikepacken door Spanje

De twee regionen in Spanje kunnen niet meer verschillend zijn. Fiets je in Catalonië door droge streken met pijnbomen, in Baskenland is het juist vochtig en groen en is het landschap bedekt met varens. Marco en Lisette hebben in beide gebieden een bikepackingtocht gemaakt. Twee regionen die beiden op zoek zijn naar meer zelfstandigheid, beiden een eigen cultuur en natuur hebben en relatief makkelijk vanuit Nederland te bereiken zijn. Tijdens de lezing wordt je meegenomen om te ervaren hoe het is om daar te fietsen. Zowel avontuurlijke bikepackers als vakantiefietsers komen aan bod.


De lezing is opgedeeld in twee delen, beiden voorafgegaan met een korte film. Aan mooie beelden geen gebrek. Maar Marco en Lisette vertellen je ook waar je op moet letten. Ze besteden aandacht aan het land, waar je kunt overnachten en welk materiaal je het beste kunt gebruiken. Het goede nieuws is, zowel Baskenland als Catalonië is voor elke buitensporter een hele mooie uitdaging.

172 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page