top of page

Jongensdroom

In het noorden van Nederland, in het plaatsje Heiloo, hebben Stefan en Maurice een winkeltje in elkaar gezet: ServiceKoers.

Een winkeltje met alleen maar mooi spul. Geen regenpakken, boodschappenfietstassen, zijwieltjes. Geen pukkelige pubers die hier hun band laten plakken, geen families met met ijs druppende kids die op zoek zijn naar het nieuwste kinderzitje, geen stadsfietsen,

kinderkarren, niets van dat alles. Dit is een winkeltje voor de liefhebbers van hard fietsen. Mooie snelle racefietsen, gravelbikes, mountainbikes. Het snelle spul op een hele mooie manier neergezet. Je wurmt je niet door alle zooi heen. Er staan geen honderden

discutabele fietsen. Nee, gewoon een paar hele mooie bikes en dat is meer dan genoeg. We zijn gelijk een beetje verliefd geworden. Mocht je nog twijfelen, er is hele goede koffie en erg fijn bier.


Twee maanden zijn ze nu open en om meer bekendheid te krijgen, organiseren ze een gravelride waar we graag aan meedoen. Het starten van een eigen winkel met goed spul was altijd al een jongensdroom, vertelde een van de mannen.

Jongensdroom.

Wat een fijn woord. Warm woord. Een woord met passie, een woord met vertrouwen dat de toekomst wat in petto heeft. Opgewekt, open vizier. Ik krijg het warm van binnen.


Hoe vaak komen we er op latere leeftijd achter dat onze jongensdroom voorbij is gegaan? We maken ons zorgen over van alles en nog wat. En heel vaak ook terecht. Ouders worden ouder en moeten worden verzorgd. De kinderen gaan aan de alcohol, drugs of worden plotsklaps veganist waardoor de kerst ineens een periode wordt van op eieren lopen. Hoe meer jaren hoe meer je moet balanceren. Je carrière gaat voorspoedig waardoor er altijd te weinig uren over zijn voor gezin en vrienden, of eens even een lekker rondje te gaan racen. Of je carrière is juist uitgelopen op een regelrechte ramp waardoor je gezin en vrienden geen tijd voor jou als bankzitter over hebben. Al proestend en snuivend fiets je achter je veel te jonge en te snelle vrienden aan en komt er achter dat alle mooie en sterke jaren voorbij zijn gegaan. Je wilt wel maar je omgeving weet al lang dat het eigenlijk te laat is.

Dus Maurice en Stefan, maak het waar. Ga ervoor!

Droom, vecht. Maak de droom waar. Veel succes.

Wij hebben genoten van de koers en van jullie winkeltje.

190 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


Original on Transparent.png
bottom of page