top of page

Technotip, het mag ook scheef

Updated: Jun 19, 2019Het mag ook scheef. Tuurlijk, in onze hoofd moeten zaken recht zijn maar als je dat los laat gaat er een wereld voor je open.

Bij het maken van stevige off road tochten is de controle over je fiets cruciaal. Je rijdt over smalle richels, over grote keien, door rivierbeddingen. Het lijkt er soms op alsof alles je tegen wilt houden. En dat los je op door een combinatie van uithoudingsvermogen, behendigheid en bute kracht. En daarbij is het cruciaal dat je fiets precies de kant op gaat die jij wilt.

Bepakking kan dan soms een beperkende factor zijn. Natuurlijk neem je als Bikepacker geen kilo’s bagage mee maar een beetje grote tocht geeft al snel 10 kilo aan zooi (inclusief tassen. Tja, die dingen wegen ook). Wij proppen dat in twee kleine tasjes en een rolzak. En daarbij worden de twee achtertasjes schuin gehangen. Sterker nog, de hele achterdrager (Tubus Vega) hangt schuin. En dat geeft een verrassend voordeel. Het centrum van je tassen hangt in een keer voor je achteras. De hele fiets wordt stukken stabieler. En omdat de tassen schuin hangen kom je ook niet met je hakken tegen je tas aan. Het volume zit precies in de haakse bocht die je benen maken.

Ja, het ziet er een beetje gek uit maar het werkt verdraaid goed. En als iets werkt dan ziet het er ineens ook heel goed uit.

Uit de comfort zone....ga voor scheef! 

352 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page