top of page

TechnoTip, de perfecte fietsschoen?

De perfecte fietsschoen. Wie daar naar op zoek gaat heeft een flinke uitdaging. Wij hebben de perfecte schoen nog niet gevonden. Maar als we een keuze moeten maken dan komt de Vaude TVL Pavei fietsschoen redelijk in de buurt.

Wat zijn voor ons de eisen? Spd schoenen die lekker zitten, moet een voldoende stijve zool hebben voor een dag lang buffelen op de fiets en waar je ook een dag lang mee kunt lopen in de bergen. Tja, met name de laatste twee eisen zijn moeilijk verenigbaar.

Toch gaat dat erg goed met de Vaude TVL Pavei. We gebruiken de schoen voor onze bikepacking en gravelbike fietstochten. en daarvoor geldt dat we altijd een combinatie hebben van onverharde wegen, plassen, modder en fietsen die omhoog geduwd moeten worden over onmogelijke paadjes.

Het zijn niet de meest hippe schoenen. Gewoon zwarte schoenen waar het goed mee fietsen is. Voor onze tocht door Twente reed Marco op de STX en Lisette op de reguliere versie. En dat resulteerde erin dat hij heerlijke warme droge voeten bleef houden tijdens een dag vol met miezer regen.

Wij rijden er nu 6 jaar mee en voorlopig geen andere schoen.

ps: wij worden niet gesponsord. Schoenen zijn gewoon bij de kassa afgerekend

508 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


Original on Transparent.png
bottom of page