top of page

Expedition Truck Test

De afgelopen maanden is al onze vrije tijd besteedt aan het bouwen van het platform van onze fiets expedities. Onze eigen Adventure Truck. Hele klus en dit weekend was de derde keer dat we een 2 dagen gingen testen.

Eerste testweekend was een weekend met een lege leefunit.. Luchtbed op de grond, niet meer en niet minder. Tweede weekend hadden we een bed maar ook niet meer dan dat.

En dit weekend werd het bijna luxe.

We hebben een geïsoleerde leefunit, een bed, een garage voor onze fietsen met werkende fietsenslede, een echt bankensysteem waar we onze eurokraten in kwijt kunnen, elektriciteit waarbij we kunnen opladen via walstroom en via de dynamo van de truck, 400 liter water met leidingsysteem water en een provisorische zithoek.


Hoe we dat gebouwd hebben?

Hebben we natuurlijk een hele beschrijving van. Kan je terug vinden op onze Adventure Truck pagina. Waterfilters, omvormers, de constructie, isolatie van de vloer en natuurlijk de bak en de truck zelf.

Nu dus testen of alles werkt en of de maten goed zijn.

Kunnen we al zittend op de bank nog een beetje uit het raam kijken? Is het bed niet te hoog of te laag of te smal of te lang. Klapt de stroom er niet uit? Blijft de waterpomp goed werken? Is de unit voldoende geventileerd? Te koud, te warm?

En blijft alles eigenlijk wel heel?

En het belangrijkste, gaat het vervoer van onze fietsen goed en krijgen we ze er eigenlijk wel uit op een hoogte van meer dan 1,5 meter? Want hoe mooi alles ook is, fietsen is het hoofddoel. De truck puur het middel om ergens met fietsen te starten.

Het eindoordeel van deze fase? SUPER!

Alles werkte perfect, alle maten en verhoudingen kloppen en voelen goed aan. De truck zit heel stevig in elkaar. Natuurlijk hebben we een paar kleine aanpassingen opgeschreven maar we zijn met de bouw natuurlijk nog lang niet klaar. Maar voor nu dik tevreden.


565 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page