top of page

Zwitserland, bikepacking paradise


Zwitserland kan wel gezien worden als 'bikepacking paradise'. Eindeloze onverharde paden door alle delen van het land. Uitstekende bewegwijzerde routes als je niet teveel avontuur wilt hebben en talloze trails die je het gevoel geven je eigen expeditie te rijden. 

Het is het land voor avonturiers en buitensporters op alle niveaus. En ook tijdens je tocht kun je het zo zwaar of zo makkelijk maken als je zelf wilt. 

Maar een ding is zeker, je moet wel van klimmen houden. Want maar weinig delen van het land zijn vlak en de Zwitsers zijn niet bang voor een paar steile hellingen meer of minder. Boven de 10% stijging komt overal voor en als je onverhard gaat biken dan is een stijging van 20% geen uitzondering. 

Maar daar krijg je veel voor terug. Schitterende uitzichten gecombineerd met een veelvoud van landschappen. Bossen, bergen, graslanden, dorpjes, riviertjes, het is er allemaal. Gecombineerd met een bevolking die positief tegenover buitensporten staat, moet het wel heel gek zijn wil je hier niet het avontuur vinden waar je naar op zoek bent. 

Wij fietsen door drie gebieden. de Zwitserse Jura, Emmental en natuurlijk de Alpen. 

Wij hebben twee weken gefietst door drie schitterende gebieden. En natuurlijk hebben we daar een Travelstory over gemaakt. Op onze Travelstory Zwitserland pagina vind je beelden terug van onze tocht maar ook alle informatie om de tocht zelf ook te rijden.

GPX routes om te downloaden en tips wat je wel/niet mee moet nemen.

Maar bovenal, inspiratie om naar buiten te gaan.

Heel benieuwd wat jullie van Zwitserland vinden.

Op onze Facebook en Instagram pagina zie je dagelijks onze avonturen terug.

258 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page