top of page

Basecamp Agelo

Heuvels, bossen, velden, vogels, herten, mooie dorpjes, het is er allemaal maar eerlijk gezegd hebben we de afgelopen maanden daar weinig van gezien. Onze nieuwe thuisbasis in Agelo bestond voornamelijk uit het neerhalen van muren, installeren van elektra, muren stucken, verven (heel veel verven), vloeren leggen en alles wat te maken heeft met een flinke verbouwing. Langzaam maar zeker veranderde de oude woning in een moderne lichte oase. Dank aan al onze goede vrienden die ons daarbij hebben geholpen. We zijn er stil van, Zonder vrienden is een mooi huis al snel een leeg huis en dat is onze plek in Agelo allesbehalve.


Maar nu op bevrijdingsdag gaan we ervoor......stukkie fietsen door het mooiste gebied van Nederland. Het coulissen landschap van Twente.

We fietsen van de ene stuwwal naar de andere. Hert begint al vanuit ons huis. Op naar de eerste stuwwal iets ten westen van Ootmarsum. Door naar Denekamp, Beuningen, De Lutte.

De wegen zijn heerlijk rustig en we fietsen langs het ene terrasje naar het andere.

Het landschap is in de ijstijd gevormd en dat merk je aan alle beklimmingen. De Paasberg, de Tankenberg en allerlei beklimmingen waarvan we de naam zijn vergeten. En daar tussendoor mooie open velden afgewisseld met bossen.

Wat opvalt is dat je hier niet kunt fietsen zonder een praatje te maken. Overal waar we stoppen raken we in gesprek met omwonende. Iedereen vind het fijn om over de streek te praten en ons zo te voorzien van leuke weetjes en de mooiste plekjes.

En zo fietsen we rond het riviertje de Dinkel maar ook over het open land iets onder Weerselo.

Dat gaan de komende jaren mooie trainingsritten worden.

Ja, we zijn nog niet klaar met verbouwen en ja, ook de schuren moeten nog. Maar na deze rit zal het bouwtempo iets naar beneden gaan en het fietstempo omhoog.

En zo hoort het ook.

367 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page