top of page

Winter bike trip Veluwe and Achterhoek

Het is koud, beetje nat en het waait ook nog.

Maar daar staat tegenover dat de bossen verlaten zijn. En op het platteland staan de koeien alleen te grazen in de wei. Perfecte omstandigheden om corona vrij rond te kunnen peddelen. Geen mens te zien.

En laten we eerlijk zijn, eenmaal buiten valt de kou best wel mee.

Maar toch nemen we het zekere voor het onzekere.

We kiezen ervoor om twee grote fietstassen achterop te binden en die vol te stoppen met warme kleding. Het gevolg is dat we dagen rond fietsen met droge, schone kleding die we uiteindelijk helemaal niet gebruiken. Want zeg nou zelf, 3 paar handschoenen, 3 mutsen, 5 thermoshirts, 2 truien....het is een beetje teveel van het goede. Maar koud hebben we het in ieder geval niet.

We fietsen van Maartensdijk door de bossen van de Veluwe naar Beekbergen om vervolgens de Achterhoek in te duiken om bij Haarlo uit te komen. Daarna wordt het landschap wat meer open. Bossen worden afgewisseld met graslanden waarop koeien grazen. Vanaf Haarlo fietsen we naar Heteren om daarna terug te keren in Maartensdijk.


De route bepalen we al fietsend. Veel hangt af van het weer, de wind, het landschap en onze zin. Kortom: onze routes groeien organisch tijdens de dag. Natuurlijk hebben we aan het begin van de dag een ruwe route gepland maar al fietsend is dat vaak aan verandering onderhevig. Nederland is het perfecte land 'organisch' te fietsen. Er zijn zoveel alternatieven dat je nooit bang hoeft te zijn om een verkeerde afslag te nemen.


Deze tocht hebben we korte dagen gefietst. Onderweg lekker veel oliebollen gegeten. Mocht je de tocht na willen fietsen dan kan dat. Maar je kan er natuurlijk ook lekker vanaf wijken. Oh ja, de laatste dag vonden wij wat minder. Dat was meer 'snel naar de auto' :).

296 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


Original on Transparent.png
bottom of page