top of page

VANlife? Met de fiets de bus in

Het is enorm populair geworden.

Zoek maar eens op de hashtag #vanlife en je wordt bedolven onder berichten van jonge mensen die een busje hebben gekocht en daarmee de wereld rond trekken.

Jonge mensen? Een camper was toch iets voor gepensioneerden? Voor mensen die vooral op zoek waren naar luxe, wars van avontuur? Een beetje bikepacker gaat toch niet in een busje zitten?

Maar tijden veranderen, en inzichten dus ook. Hele groepen jonge avonturiers kopen een volkswagen busje en toveren dit om een een adventure vehicle (ja, veel Engelse termen, wen er maar aan). Fietsen op het dak, achterop en zelfs erin. De meest mooie constructies vind je op het internet terug als je zoekt op hashtag #vanlife.

We moeten het eerlijk toegeven, wij hebben een beetje geluk. Santos Bikes geeft ons voor een weekend een busje mee. En wat voor busje. Een heuse Tonke 4 wiel aangedreven bus waarin je kunt slapen, kunt eten, kunt koken, kunt zitten, kunt relaxen. Kortom: een soort zwitsers zakmes op wielen, En ja, 4wheeldrive betekent lekker onverhard kunnen crossen over weggetjes waar menig gravelrijder jaloers van wordt.

En dan komt er voor ons een luxe probleem. Waar gaan we fietsen? Want met zo'n bus kom je echt overal. We beginnen in Brabant. Nooit geweten dat je met een off road Tonke bus zo ver de Nederlandse bush in kunt komen. We plukken bramen in de buurt van Boxtel. Eten druiven rond de Moesel en bessen in de Eifel.

En tussendoor zetten we koffie....heel veel koffie. Busje parkeren in een wijngaard, keukentje uitschuiven en koffie zetten. Rijden, koffie zetten en rijden weer. Tja, het is toch waar, een busje is echt het luxe leven.

Maar we merken ook dat alleen rondrijden voor ons niet genoeg is. Mooi zo'n bus maar er moet ook gefietst worden. Zonder zweet geen voldoening. Dus zoeken we in de Eifel de mooiste paden op en trekken erop uit.

En die combi van bus en bike gaat ons prima af.

Na 4 dagen crossen door Nederland en Duitsland zijn wij een ervaring rijker en een bus viezer. Robbert Rutgrink, dank je wel het lenen van je Tonke off road camperbus! Wij hebben top 4 dagen gehad. Hele mooie ervaring. Sorry voor de smerige bus......

Als bedankje een klein filmpje. Dan weet je waar je #van heeft uitgehangen.781 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Original on Transparent.png
bottom of page