top of page

Is Bikepacking echt zo leuk?

Iedereen lijkt het te doen en diegene die het niet doet lijkt het te willen doen.

Bikepacking.

Met je vakantiefiets lekker door de bossen knallen over onverharde paadjes. Genieten van de natuur. Heerlijk de wind door je haren. Vrijheid voelen. Zorgeloos rijden. Alles zit mee. Op menig website lijkt alles bergaf te gaan, nooit tegenwind, geen fiets die kapot gaat, laat staan je relatie. Dit het DE manier om op fietsvakantie te gaan. Weg met het fietsen langs snelwegen en door drukke steden. Met grote balen bagage. Fiets behangen met fietstassen, Weg met alle uitlaatgassen. Off the beaten track is de weg vooruit.

En bij het eerste tochtje lijkt niets op wat je op alle websites hebt gelezen. Het is loodzwaar. Niets is recht. Overal zijn stenen. Nergens is wat te eten. Het is bloedje heet en al die mooie natuur kriebelt en jeukt er lustig op los. Alles lijkt ingesteld te zijn om alleen jou van je natuurlijke enthousiasme te verlossen.


Browsend door wat oud materiaal een hele kleine compilatie. Natuurlijk in de wetenschap dat als het echt slecht gaat, het vaak niet het beste moment is om een camera op je partner te richten. Helaas dus niet de momenten dat het echt mis gaat. Bekijk dit filmpje eerst voordat je je vakantiefiets ombouwt tot off road racemonster. En oh ja, laat het ook aan je vrouw, man, vriend of vriendin zien. Heel benieuwd of jullie nog steeds enthousiast zijn.

PS: dat zijn wij nog wel :)...

800 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Original on Transparent.png
bottom of page