top of page

Bikepacken met De Wereldfietser

Vrijdagmiddag, 14:00, Station Steenwijk.

Op verharde straten zie je ze weinig. De bikepackers van De Wereldfietser.

Maar als er zand, modder, grint of gravel in zicht is gaan ze los.

Weekend bikepacken, off-road fietsen, gravelbiken in, volgens Ton, het mooiste gebied van Nederland, het schone Drenthe.

Ton woont in Beilen en heeft als Drenthe kenner een fantastische route uitgezet. Met een groep van 12 fietsers gaan we op pad en al snel is het zandhappen en doornstruiken doorkruisen. Precies zoals we het willen hebben. Voor deze groep moet het een beetje tegenzitten. Liefst een track waarbij het lijkt alsof je een molensteen aan je fiets hebt hangen.

En dat resulteert soms in bizarre situaties waarbij we op de kaart 10 meter verderop een spiegelgladde asfalt weg zien maar we er toch voor kiezen om de modder op te zoeken. En dat geeft maar weer aan dat de beste fietsers mannen en vrouwen zijn met een honger naar onverwachte situaties. En om heel eerlijk te zijn, er was te weinig modder dit weekend.

Midden Drenthe is het walhalla van off-road rijders. Wat een schitterende tracks. De meesten van deze groep hebben al vele dagen hier doorgebracht maar eerlijk gezegd verveelt het nooit. Ton kent het gebied bijzonder goed en al rijdend komen we erachter dat hij de hele route dagen daarvoor al heeft voor gereden. Niet omdat we anders de weg kwijt zouden raken maar om te controleren of er op de paden nog gefietst mag worden. De regels zijn soms lastig te volgen maar Tom heeft dat uitstekend uit gezocht.

De groep is lekker divers. Mannen, vrouwen. Fat tyre riders, geveerd en ongeveer. Alle merken fietsen komen voorbij evenals allerlei manieren van bepakken. Maar wat heel erg opvalt is dat er eigenlijk niet zoveel over materiaal wordt gesproken, Vele meer over de fietstochten gecombineerd met droge humor over onderwerpen die beter zijn om die niet in deze blog te herhalen.

Wat ook opviel tijdens deze tocht was dat iedereen zijn/haar weg vond. Sommigen wilden wat rustiger fietsen en namen soms een kortere route. Anderen gingen wat meer voor de snelheid. En sommigen hadden niets met zandwegen en zochten de bospaden op. En dat was allemaal goed. Onderweg kwamen we elkaar heel vaak weer tegen. De route kronkelt en afslagen maken is zo gedaan.

Topweekend weer.

Dank Ton voor alle goede zorgen. En voor de fietsers die deze route willen rijden: in Beilen heeft Ton een perfecte plek om te overnachten. Hij heeft een kleine camping waar je je tentje neer kan zetten, een warme douche kan krijgen en uitzocht hebt op een bijzonder project met Tiny houses. Inspirerend!


Alle foto's van het weekend vind je terug op iCloud.


De Route
780 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Original on Transparent.png
bottom of page