top of page

New York Running

Updated: Oct 20, 2019Het is druk.

Het is vies.

Veel verkeer.

Gevaarlijk ook.

Eigenlijk zijn er weinig goede redenen te bedenken om door een stad te gaan hardlopen. Maar in New York doen vele locals het. Hardlopen in in de stad die nooit slaapt. Niet alleen in Central Park maar ook gewoon op Broadway, 6th Avenue, en alle grote straten waar New York zo bekend om is geworden. Tussen de Walstreeters, de hiphoppers en de toeristen door. Liefst in ontbloot bovenlijf en naveltruitje. Hardlopen lijkt een prima moment om je te laten zien.


Maar ook een hele goede manier om de stad te zien.

Je kent het vast wel, de gezinnen die in een bloedhete stad achter elkaar aan sjokken. Ma voorop met de stadsgids in haar hand. Dochterlief die vooral geïnteresseerd is in elke hippe modezaak. Zoontje heeft het al gehad bij het eerste kerkbezoek en vader doet net alsof, om zijn vrouw te ondersteunen die hem regelmatig bestraffend aankijkt, deze hele onderneming iets is waar hij na een jaar lang hard werken naar heeft uitgekeken.

En daarom lopen we hard. Rondje door Central Park en dan dwars door het drukke verkeer over Broadway. Op naar het zuiden om uiteindelijk Manhattan te verlaten via de overvolle Brooklyn Bridge. En ja, het is druk. Maar wat zou New York zonder drukte, zonder hectiek zijn. Kriskras tussen alle taxi’s door. Genieten van de stad, de geuren en de geluiden.

Sightseeing wordt zo echt leuk.
83 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


Original on Transparent.png
bottom of page