top of page
IMG_6783.jpeg

SPUITEN VAN DE TRUCK

Schuren, plamuren & lakken

S.L.Services

'Dit eraf halen of wil je dat laten zitten'? Harry de Koster appt ons regelmatig over de voortgang van het werk. Lekkere korte appjes om snel even wat af te stemmen en dan weer door. Harry heeft een spuiterij waar we onze MAN HX60 laten spuiten. S.L.Services in Beesd. En al bij het eerste contact wisten we het, dit bedrijf past bij ons. Mentaliteit van 'niet lullen maar poetsen'. Hij kent de HX60 goed en verbaast ons iedere keer weer met zijn aanpak. Het is een praktische aanpak. Onderdelen worden gemonteerd waar dat echt moet en laten we zitten waar dat veel slimmer is. En waar we ons iedere keer zorgen maakten of dat wel kon, zorgt Harry ervoor dat het al is gebeurd. 

En ja, dit is reclame maken, maar een goed draaiende maatschappij draait op bedrijven en mensen die het doen en er niet over praten. En een beetje lof mag af en toe echt wel. 

HET WERK

Eigenlijk wilden we de truck zelf spuiten zoals we ook de truck zelf bouwen. En misschien was dat ook wel heel mooi geweest om te doen. Maar gaandeweg het bouwproces kwamen we erachter dat spuiten wel een vak apart is. En toen we een mooi bedrijf vonden dat dit voor ons kon doen, hebben we de knoop doorgehakt. En nu we zo bezig zijn, zijn we zo blij dat we dat hebben laten doen, want wat een werk is het!

Het team van S.L.Services gaat gelijk aan de slag wanneer we de truck komen brengen. Thom doet het spuitwerk en Rene de (de)montage. Onderdelen zoals spiegels, roosters, kappen, stoelen, enz worden gedemonteerd. En dan begint het grote werk van schuren en schoonmaken. In deze verf zit nog chrome 6  dus extra afzuiging is noodzakelijk. Dat hadden wij in ons schuurtje natuurlijk nooit voor elkaar gekregen. 

Na het schuren van zowel de binnen- als de buitenkant wordt alles tot in detail afgeplakt. Een hele klus. Zoals je ziet, zijn de ramen er niet uit gehaald. Daar zijn we erg blij om. Uiteraard kan je ervoor kiezen om dat wel te doen, maar het risico van een kapot raam bij terug plaatsen is er altijd. En bij vrienden van ons hebben we gezien wat het eindresultaat is en dan zie je eigenlijk niets terug van de oude verf. 

DE EERSTE LAAG

En dan begint het. De eerste laag wordt gespoten. 

Zowel de binnen- als de buitenkant krijgen een andere kleur. We hebben gekozen voor RAL 7023. Dat is dezelfde kleur als de woonunit. Maar toch wordt niet alles in deze kleur gespoten. 

De onderzijde, de dieseltanks, de bakken, bumper, radiator en houder voor het reservewiel worden zwart. Vinden we mooi.....en je wilt niet weten hoe lang mensen erover doen om een kleur te kiezen die vervolgens onder een dikke laag modder en zand komt te zitten, En wij zijn niet anders :).

ZWART

De onderkant van het frame van de truck wordt zwart gespoten. Dat is zo'n beetje de standaard bij trucks en voor onze vrachtwagen geldt dat ook. De mannen spuiten de tanks en de bagagekisten gelijk mee in dezelfde kleur. Op het frame zit veel techniek en door dat allemaal in de kleur zwart te spuiten, wordt dat een geheel. Oftewel, het zit er allemaal wel maar het valt minder op. 

Dat doen we ook bij de radiator waar ook de uitlaat zit. 

Truck spuiten

WAT EEN RESULTAAT!

En dan is de dag aangebroken dat we de truck op kunnen halen. Best wel spannend. Na al die maanden zelf bouwen hebben we de truck uit handen gegeven en dat voelde best een beetje raar. 

Maar wat een resultaat! We zijn er superblij mee.

Het team van S.L.Services heeft een fantastisch mooie truck opgeleverd. Niet alleen het resultaat vinden we geweldig maar ook de weg ernaar toe. We werden continue op de hoogte gehouden van de vorderingen. Lekkere korte communicatie lijnen en allemaal in een sfeer van: we gaan er gewoon een mooie truck van maken. 

Thom, Rene en Harry, dank voor alle goede zorgen en voor het mooie vakwerk!