top of page
6A548BE1-A9F1-4F12-88E0-824014B21579.jpeg

MAN HX60

Adventure Truck

Zijn ze nou helemaal gek geworden?

Beetje wel moeten we heel eerlijk zeggen. Maar wat 2,5 jaar begonnen is als een idee begint langzaam maar zeker werkelijkheid te worden. De Lismarq Adventure Vehicle.

Mooie Engelse naam maar het is niets anders dan een rijdend platform van waaruit we verder gaan om de wereld te ontdekken. En dat is wat we al jaren doen.

Stoppen we dan met fietsen, klimmen, lopen, kanovaren? Nee, natuurlijk niet. De echte rode draad in ons leven is lekker naar buiten. En een leven zonder zwetend een berg te beklimmen op onze gave fietsen gaat echt niet gebeuren. Maar in plaats van per vliegtuig naar onze startplek te reizen kiezen we er nu voor om of met de fiets naar de start te trappen of met dit off road voertuig.

MAN HX60

En vandaag was het zo ver, onze eigen vrachtwagen is in Nederland gearriveerd. Een moderne legertruck uit Engeland is gearriveerd bij Overland Travel in Epe. Geïmporteerd uit Engeland. Tweedehands maar met maar 3300 kilometer op de teller. Het is bijna te mooi om waar te zijn. Van een oud omaatje geweest :).

De afgelopen maanden het rijbewijs C gehaald en ons klaar gemaakt voor een jaar lang sleutelen om van deze legertruck een Adventure truck te maken.

Want ja, met even een truck kopen zijn we er niet. Er moet een bak op waar onze fietsen in kunnen. En natuurlijk moet de bak goed genoeg zijn om stevig off road te kunnen rijden in alle omstandigheden. De bak wordt gebouwd door Twiga Travel Cars. Maar de rest bouwen we zelf op. En dat betekent dus een jaar lang sleutelen. Electra, verwarming, waterfilters, laadruimte voor de fietsen. En dat allemaal super robuust gebouwd.

0CAB9A8A-C465-4635-A30F-E1B5193CDBB3.jpeg

Maar vandaag even nog niet bouwen maar genieten van een ritje met de truck van Kevin, de eigenaar van Overland Travel. Rond Epe ervaren we voor het eerst hoe het is om met dit off road monster te rijden. En hoe gek het ook is, dat gaat verrassend soepel en simpel. In de truck lijkt het bijna op een gewone moderne auto. Soepel sturend rijden we door het Veluwse landschap. Mooie kleine wegen en een klein stukje off road.

Een paar weken geleden mochten we al in de voorganger van onze truck rijden, de beroemde KAT1......filmpje....

bottom of page