top of page

MADAGASCAR

Land between Africa and Asia, 2011

MENGKROES AFRIKA & AZIE

Madagascar ligt tussen Afrika en Azië. Een land maar ook een eiland. Met aan de westzijde droge steppes en aan de oostzijde vochtige wouden. Madagascar heeft het allemaal. En die unieke ligging wordt gecomplementeerd met een unieke bevolking. Als je diep in de ogen kijkt van de kinderen, de ouderen, zie je de roep van Afrika en de drukte van Azië.

WEG VAN DE SNELWEG

Ook Madagascar heeft goed geasfalteerde wegen. Het zijn er echter niet zoveel. Dus kom je al snel terecht op onverharde wegen die snel overgaan in tracks waar je je van afvraagt hoe de lokale bevolking erover heen rijdt. We fietsen met Bas en Inge. Vier mensen, vier ideeën, vier verwachtingen. Op onze andere fietsreizen zijn Lisette en ik 'alleen' met onze omgeving. Reizen met vier fietsers geeft weer een heel andere dimensie. Leuk, verrassend.

NAAR DE ANDERE KANT

Om het eiland over te steken volgen we gravelwegen afgewisseld met een goed gevoel voor richting. Dat laatste is meer waardevol dan de kaart die we bij ons hebben. Daar is geen pijl op te trekken. Gelukkig zijn er voldoende kleine dorpjes waardoor we nooit het gevoel hebben dat we echt in de problemen komen.

RIVIER LEVEN

Als de wegen opraken gaan de rivieren verder. Om naar de westzijde van Madagascar te geraken laden we de fietsen in twee kano's en zakken de rivier in twee dagen af. Krokodillen, vogels, natuurleven. Dorpjes langs het water. Kleurrijk.