top of page
IMG_7198.jpg

INTERIEUR GEREED

De laatste loodjes

DE LAATSTE LOODJES

Ja, en die wegen natuurlijk wat. 

Van een inbouw afvalbak, tot aan lade- en kasten indeling, plinten en het leggen van een vloer. 

En dat laatste was nog best wel een klus. Daarvoor moesten delen van onze kasten en bank weer uit elkaar. Gelukkig kan dat redelijk makkelijk en hebben we met ons ontwerp daar al rekening mee gehouden. Binnen 15 minuten lijkt het interieur weer een bouw terrein en kunnen we de vloer leggen. 

We hebben gekozen voor zeil. Zeil is sterk, er komen geen kieren in, is bestand tegen vuil, vocht en temperatuur schommelingen. En zou in theorie makkelijk te leggen zijn. Maar dat viel toch tegen. Volgens mij hebben we het dikste zeil gekocht wat we konden vinden en dik zeil buigt niet mee dus hebben we overal mallen van gemaakt en toen op maat gesneden. Heel wat mesjes zijn er doorheen gegaan. In de zithoek hebben we het moeten verlijmen omdat daar ook verschillende kleppen zitten. De ruimte voor de keuken ligt er 'los' in. 

En dan zijn we echt klaar.....het interieur is af. In ieder geval, voorlopig. Want als we mede expeditie truck bouwers mogen geloven is het nooit af. 

We hebben rekening gehouden met uitzettingen, vochtige omstandigheden, extreem hoge en lage temperaturen, bereikbaarheid van kabels en leidingen, tegengaan van bevriezingen, enz, enz. 

We hebben ervoor gekozen de ruimte een zo groot mogelijk ruimtelijk gevoel te geven door veel ramen te plaatsen en gebruik te maken van rustige lijnen. En ook hebben we natuurlijke materialen gebruikt waar dat kan. Op sommige plekken vilt en hout zodat vocht opgenomen kan worden maar ook weer kan verdampen. Daardoor voelt de ruimte heel erg behaaglijk aan. 

We hebben een dakraam, een dakfan en fannetjes bij het bed. In de tropen liggen we voor en onder een open raam gemarkeerd door fans. 

Bewust gekozen om bijna alles op 24V te draaien zodat onze omvormer alleen aan hoeft als we koken. En ook dat helpt mee met het comfort. Geen geluid en warmte van de omvormer en van de scheidingstrafo. 

Onze binnenruimte is 238 cm breed, 498 cm lang en 199 cm hoog.

En nu kunnen we het gaan gebruiken. Hopelijk komen er snel de eerste krassen en deukjes tijdens hele mooie avonturen. Want daar is dat natuurlijk allemaal voor bedoeld. 

IMG_7201.jpg
IMG_7203.jpg
IMG_7202.jpg
IMG_7211.jpg
bottom of page