top of page
200912 IndonesieJavaBalieLombok 119-2.jpg

INDONESIA

Cycling from island to island

TERUG IN DE TIJD

In 1995 fietsen we voor het eerst door de eilandenreeks Indonesië. Dat was een fantastische tijd. We voelden ons heel erg welkom en en op Sumatra ontdekten we schitterende landschappen, prachtige cultuur maar ook een geschiedenis waar Nederland een rol in heeft gespeeld. Vaak hadden we mooie gesprekken in het Nederlands met lokale bewoners. Maar evengoed voelde we ons ook soms ongemakkelijk. Als voormalige kolonisator past ons bescheidenheid. 

We beklimmen vulkanen, fietsen door dorpjes en langs rijstvelden, raakten betrokken bij een verkeersongeluk, werden weer opgelapt door de mensen van Sumatra en zagen talloze meren waar het heerlijk afkoelen was. 

IO085.jpg

HET JAAR 2009

We starten in Java en om heel eerlijk te zijn schrokken we. In '95 reden we door rustig Sumatra. Dan is Java totaal anders. Druk, hectisch maar toch weten we rustige wegen te vinden. Java is het eiland vol met cultuur en we fietsen dan ook van de ene indrukkende lokatie naar de andere. 

Uiteraard naar het beroemde tempelcomplex Borobudur en Prambanan. En beklimmen de de Bromo vulkaan. Maar vooral de ontmoetingen onderweg zijn ons het meest dierbaar. 

200912 IndonesieJavaBalieLombok 134-2.jpg

MOTORCLUB

We worden ingehaald door een grote motorclub. Joviale mannen waar we al snel mee optrekken. 15 jaar geleden zouden we nooit gedacht hebben dat Indonesië een motorclub zou hebben. Zo mooi om te zien dat het land rijker wordt en er ook ruimte is voor ontspanning.

HET LAND IN

We hebben de hoogtepunten gehad en gaan nu echt, voor ons gevoel, reizen.

De dorpen in, door de velden, overnachten in hutjes, bij mensen thuis. Per dag komt het leven op ons af en wij bewegen mee. 

BRUILOFT

En voordat we het weten staan we middenin een een bruiloft. We worden uitgenodigd en hoewel we de ceremonie nog niet helemaal begrijpen worden we door de gastheer en de gastvrouw hierin meegenomen. 

200912 IndonesieJavaBalieLombok 096-2.jpg