top of page
EG071.jpg

EGYPT

Conquer the Sinai Desert by Bike, 2000

AFRIKA UIT, MIDDEN OOSTEN IN

Na een jaar in Afrika te hebben gefietst komen we aan in het Midden Oosten, in Egypte. Groot verschil met Afrika. Mensen zijn direct, ondernemend. Er is meer toerisme en bij de beroemde piramides moeten we heel erg wennen aan de opdringerigheid van de handelaren. Gelukkig is dat alleen het geval bij toeristische plekken. 

NIET NAAR AZIE?

Vanwege een ongeluk in Afrika met een lang ziekenhuis opname, gaat ons oorspronkelijke plan niet door. Plan was om van Afrika via Jemen en Oman door Iran naar Azië te fietsen en te eindigen in Peking, China. In 2000 kon dat nog. Maar het ongeluk heeft als gevolg dat we middenin de zomer in Jemen zouden belanden en dat is echt te heet om te fietsen. Dus hebben we de plannen omgegooid en fietsen we vanuit Afrika het Midden Oosten in terug naar Europa om via Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk vanuit Spanje te vliegen naar Zuid Amerika. Een reiziger moet flexibel blijven en daarom zijn we nu in Egypte.

Om in Europa te geraken moeten we door de Sinai woestijn en daar bezoeken we het klooster van Katherine en staan we naast de beroemde brandende braamstruik van Mozes. En Katholieke opvoeding begint een beetje haar vruchten af te werpen.

DE WOESTIJN IN

We houden van grote open vlaktes en de Sinaï is daar een uitstekend voorbeeld van. Vanuit Cairo gaat een verharde weg de woestijn in. We rijden langs pijpleidingen, vakantieoorden, industrie. Maar dat wordt minder en minder en uiteindelijk hebben we de woestijn voor onszelf. 

EG074.jpg

Het is heet en daarom zetten we ons tentje niet op en slapen in de open lucht onder de sterren. En bij het opstaan staat de thee voor ons klaar. Lokale nomaden hebben gezien dat wij ons kamp hier hebben opgeslagen en hebben gewaakt over ons tijdens de nacht. Wat kan reizen mooi zijn. 

bottom of page