top of page
CA077.jpg

CANADA

A nature paradise, 2001

DE BERGEN IN

We zijn nu 25.000 kilometer fietsen onderweg op onze wereldreis en duiken het laatste land in. Canada. De Rocky Mountains. De bergen in. Op naar Banff, Jasper National Park, Brits Columbia. Onze fietsen beginnen de tol van de vele kilometers te merken maar wij voelen ons eerlijk gezegd nog prima. Onderweg komen we veel meer fietsers tegen dan de maanden daarvoor. We maken nieuwe vrienden en slapen veel bij de WarmsShowerList locaties. Een community waar je bij mensen thuis kunt overnachten of je tentje in de tuin kunt zetten. 

De bergen zijn majestueus. In de provincie Alberta komen alle buitensporters bij elkaar om te genieten van de natuur. En natuurlijk zie je ook veel grote campers waar Amerika en Canada bekend om zijn. Maar die beperken zich toch de grotere wegen waar je als fietsers minder vaak komt. 

CA076.jpg

We komen allerlei soorten dieren tegen. Vaak moeten we ons eten ophangen in een boom om ervoor te zorgen dat de beren niet met onze voedselvoorraad er vandoor gaan. Met onze analoge kleine camera maken we wat plaatsjes maar de meeste afdrukken zijn of bewogen, of het is te donker in het bos of de dieren staan niet stil of staan te ver weg. De tijd van goede camera's is voor ons nog niet aangebroken. 

CA100.jpg

En dan zit het erop. Na 35.000 kilometer fietsen keren we in het noorden van Canada de fietsen om en reizen terug naar huis. Naar Nederland. Elke 10.000 kilometer maken we een foto en dat is nu dan ook de laatste foto van deze reis. ​

CA223.jpg
bottom of page